به نام خدا

هم زمان با پیشرفت روزافزون صنایع در قرن بیستم و رشد انبوه ساختمان سازی در جهان و اجرای پروژه های عمرانی در اقصی نقاط دنیا و محدودیت منابع طبیعی از جمله کاهش چشمگیر جنگلها که منبع اساسی در تولید چوب در جهت استفاده بعنوان تخته و الوار برای قالب بندی در سازه های بتنی بودند و همچنین آسیب پذیری و کاهش کیفیت آن پس از یک بار استفاده و قیمت بالای چوب، متخصصان را بر آن داشت که از مواد و مصالح پایدار با مقاومت بالا در جهت ساخت قالب استفاده نمایند همین امر موجب روی آوری متخصصان به فلز از جمله آهن جهت طراحی قالبهای سازه های بتنی گردید. گروه عمرانی صنعتی یاس با اخذ نمایندگی کارخانه های طراحی و ساخت انواع تجهیزات قالب بندی بتن اماده ارائه خدمات به مهندسین محترم در سرتاسر استان می باشد.

دانلود کاتالوگ تجهیزات قالب بندی 


قالب های مدولار

این سیستم قالب بندی به دلیل سهولت کاربرد و امکان استفاده متعدد در اجرای کلیه سازه های بتنی اعم از فونداسیون ها،ستونها،دیوارها،تیرها ،سقف ها و پل ها و سادگی مونتاژو دمونتاژ قطعات، مورد توجه وسیع مجریان صنعت ساختمان قرار گرفته است .

قالبهای مدولار در ابعاد و اندازه های متنوع طراحی و تولید می شوند.ضخامت رویه قالبها از ورق 3 و تسمه های جانبی با ضخامت 5 و 6 و استیفنرها یا سخت کننده ها نیزاز ورق 3 یا 4 می باشد.از قالبهای مدولار می توان به دفعات در پروژه های مختلف استفاده کرد . وزن قالب های لبه 5 تسمه ای هر متر مربع 40 کیلو گرم و نوع لبه 6 تسمه ای هر مترمربع 44 کیلو گرم ودر نوع خم لبه 5 به مقدار 36 کیلو گرم می باشد .

قالبهای مدولار معمولا در ابعاد استاندارد تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. قالبهای مدولار به دو روش جوشی و خم با پهنای تسمه های جانبی 5و 6 تولید می شوند.تسمه های دور قالب شامل سوراخهای منظمی با فواصل 5 سانتیمتر از یکدیگر است .که این امتیاز را به وجود می آورد تا قالبها را بتوان از هر طرف و سمتی به یکدیگر متصل نمود .عمل اتصال پنل ها به یکدیگرمعمولا توسط پین وگوه یا کلمپس انجام می شود. عرض پنلهای مدولار از 10تا 50 سانتیمتر با مضرب 5 و طول آنها عموما 100و 150 و 200 سانتیمتر می باشد . لازم بذکر است که در شرکت کوثر صنعت پویا انواع پنل های غیر مدولار با ابعاد و اندازه های مختلف طبق نظر و نیاز مشتری طراحی و تولید می گردد. قالبهای مدولار مقاومت و صلبیت بالایی دارند و می توان از آنها بیش از 150 بار در سازه های مختلف استفاده نمود .سطح بدست آمده از بتن ریزی توسط قالبها بسیار صاف و هموار بوده و از بسیاری هزینه های نازک کاری ساختمان کاسته وبدلیل مقاومت و کیفیت بالای ساخت ، می توان قالبهای فلزی را به عنوان یک سرمایه ماندگار جهت مجریان محترم صنعت ساختمان تلقی نمود.


سولجر

برای در یک راستا قرار دادن , پانلها از نظر عمودی (جهت شاقول نمودن ) می توان از یک ردیف لوله ی دیگر عمودی بر این لوله ها نیز استفاده کرد , که با گیره لـوله قابل اتصال به پانلها می باشد. در ضمن در اجرای بعضی از سازه های که فشار جانبی بتن بیشتراز حد معمول است می توان بجای لوله داربستی از قوطی , ناودانی یا تیر آهن همراه گیره بلند استفاده نمود. برای اجرای سازه های سنگین و مرتفع و نیز در موارد تکراری که باز و بسته کردن پانلها وقت گیر است , از تعدادی سولجر بجای لوله های عمودی استفاده می شود , که می توان قطعات بزرگی از قالبها را مونـتاژ کرده و با چرثقیل براحتی جابجا نمود.استفاده از سولجر قالب را در برابر فشار جانبی تا چند برابر افزایش می دهد.



براکت

در پروژه‌هائی که عملیات بتن ریزی در چند مرحله صورت می‌گیرد از براکت استفاده می‌شود و پس از هر مرحله بتن ریزی براکت توسط بولت یا شی بولت مخصوص برای قالب بندی مرحله بعدی نصب می‌گردند. در صورت بلند بودن ارتفاع دیوار، امکان بتن‌ریزی در یک مرحله مقدور نمی‌باشد. بنابراین از سیستم قالب بندی در ارتفاع استفاده می‌کنیم و در بتن ریزی این مرحله باید ازامکاناتی استفاده کرد تا پایداری مجموعه قالب تأمین گردد. با استفاده از براکت و متعلقات آن (شامل پیچ درونی براکت، مخروطی براکت، بادامک براکت،بادامک ) و همچنین جکهای شاقول کنند ه و سکوی بتن ریزی می‌توان پایداری سیستم قالب بندی و سهولت بتن ریزی در ارتفاع را تأمین کرد.


قالب لارج پنل

 استفاده از قالب های مدولار جهت قالب بندی دیوارهایی که در پروژه های انبوه سازی تکرارپذیری بالایی دارند، به دلیل زمان بر بودن عملیات مونتاژ و دمونتاژ مقرون به صرفه نمی باشند.

در این پروژه ها قالب های لارج پنل پیشنهاد میگردد که با توجه به ارتفاع مورد نیاز دیوارها طراحی و ساخته میشوند. از مزایای قالب لارج پنل میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:

- یکپارچه بودن قالب ها و کاهش تعداد درز قالب ها

- سرعت بالای مونتاژ و دمونتاژ

- اتصال در قالب ها بدون پله و درز

- امکان تعبیه شوتینگ بتن ریزی، سکوی دسترسی، براکت شاقول کننده، قلاب حمل تاور در قالب ها

- دسترسی کامل به سطح قالب جهت تمیزکاری و روغن کاری

- کاهش تعداد بلت های مصرفی به دلیل استفاده از بلت 22 و استفاده از2 عدد بلت در ارتفاع 3 متر

- حذف تمامی پشت بند های اضافی جهت همراستا کردن قالب ها

- امکان تعبیه کلیه بازشوهای پلان در قالب

- امکان نصب چهارچوب فلزی درب و پنجره ها قبل از بتن ریزی

- حذف میان بلت مدفون در بتن با جایگزینی میان بلت مخروطی




قالب تونل فرم

قریب به سی سال از دستیابی به چنین فن آوری در جهان می گذرد.

با توجه به وجود مزایای فراوان در این سیستم که مجموعه دیوار و سقف بطور همزمان قالب بندی و بتن ریزی می شود، امروزه پروژه های انبوه سازی مسکن گرایش بیشتری به کاربرد آن دارند بخصوص در سازه های بتنی که با سیستم دیوار برشی و دال طراحی و ساخته می شوند.

بخشی از مزایای مذکور عبارتند از:

- کاهش هزینه و کوتاه شدن دوره ساخت (سرعت بالای ساخت )

- قابلیت استفاده از قالب به دفعات بی شمار (صرفه جویی ابزاری)

- نیاز به گروههای نصاب با تعداد محدود (کاهش هزینه های نیروی انسانی)

- استفاده بهینه از مساحت مفید زیربنا (بهره وری زمین)

- مقاومت بالا در مقابل امواج ناشی از زمین لرزه (ایمنی و بقاء)

- مقاومت بالا در برابر آتش سوزی (ایمنی و آسایش)

- سبک سازی سازه وساختمان (صرفه جویی درمصالح و مقاطع مفتولی و...)

بهره گیری از این سیستم قالب بندی در واقع به شکلی صنعتی سازی در بخش ساختمان را تداعی می کند و مانند فعالیت های منظم یک کارخانه، حصول بازدهی مطلوب و امکان بتن ریزی روزانه را فراهم می سازد. 
ازشمادعوت می کنیم ضمن مداقه در کاتالوگ اختصاصی ((قالب تونل فرم )) درجریان مشروح جزئیات طراحی و ساخت و بهره برداری از این سیستم قرارگیرید.








قالب دیوار پیش ساخته

        جهت اجرای دیوارهای بتنی که نیازمند سطح زیبا می باشند از قالب های خاص طرح دار میتوان استفاده کرد. این نوع دیوارها به صورت درجا و یا پیش ساخته اجرا می گردند و قالب بتن مورد نیاز آنها از نوع فلزی و یا پلاستیک ساخته می گردد.







جک سقفی 

 جهت شمع در اجرای قالب بندی سقفها شامل دال های بتنی و تیرچه بلوک از جک های سقفی استفاده می شود.  برای اجرای هر نوع سقف شامل تیرچه بلوک ، عرشه بتنی، سبک ، یونولیت و ... باید آنها را بطور موقت نگهداری کرد. یکی از بهترین و سریع ترین روشها برای این منظور استفاده ازجک سقفی می باشد. جک سقفی که با نامهای جک فلزی، جک تلسکوپی و شمع فلزی نیز شناخته می شود در ارتفاع های  مختلف ساخته می شود که بر اساس حداقل ارتفاع (در هنگام بسته بودن) و حداکثر ارتفاع (در هنگام باز بودن) و ضخامت و قطر لوله ها داری تحمل بار متفاوت می باشند همچنین به وسیله مهره تعبیه شده در وسط هر جک قابلیت تنظیم ارتفاع دلخواه بین حداکثر و حداقل ارتفاع در هر کدام فراهم است. با توجه به اهمیت مقاومت این وسیله در مقابل فشار بارهای وارده و جلوگیری از خمش و ریختن آوار طراحی بر اساس اصول استادارد بین المللی یکی از اولویتهای این مجتمع بوده است که با تلاش فراوان متخصصین این مجتمع موفق به دریافت گواهینامه استاندارد کیفیت اتحادیه اروپا CE در خصوص تولید جک فلری شدند. برای راحتی کار در شرایط کاری مختلف می توان از سرجکهای گوناگون مانند T شکل یا U شکل استفاده کرد که در دو نوع ثابت و متحرک قابلیت ساخت دارند. در نوع ثابت سرجک بر روی جکها جوشکاری می شود.





داربست

این نوع داربست از فریمهای مثلثی تشکیل شده اند که به صورت نر و ماده به یکدیگر متصل می شوند و در کفراژبندی دال یا تیر و همچنین پلها بکار می روند. فریم این نوع داربست در سه ارتفاع 50سانتی،75 سانتی و 1متری تولید می شوند که با قراردادن سرجک های قابل رگلاژ در قسمت بالای این داربستها برای هر ارتفاعی قابل تنظیم می باشند. داربست مثلثی را می توان با مقطع مربع به ابعاد 120*120 سانتیمتر و یا مثلث با اظلاع 120 سانتیمتر مونتاژ نمود.این نوع داربست به واسطه سهولت دراجرا، متداول ترین نوع داربست در اجرای سقف های بزرگ و مرتفع می باشد.
مزایای استفاده ار داربستهای مثلثی:
سهولت و سرعت در بازوبسته شدن و عدم نیاز به آچار حهت بست اتصالات. باربری زیاد در کفراژبندی دالهای بتنی به لحاظ داشتن عضوهای مورب ثابت .عدم نیاز به کارگر ماهر داربست بندی و مونتاژ توسط کارگر ساده .